Vegeta

OŠ "Fran Franković", Rijeka

Ivana Žorža 17a, 51000, Rijeka / Matična

Ikona uspješno

Tvoj glas je zabilježen! Vrati se već sutra u isto vrijeme, jer tada ćeš moći ponovno glasati za ovu školu. A već danas, pozovi prijatelje da glasaju i tako osiguraju bolje uvjete ovoj školi i njezinim učenicima.

Slika pribora za jelo
Vilica
90-100%

učenika redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji

Ikona za glasanje
Žlica
15987

je ukupni broj glasova

Saznaj zašto baš ova škola treba tvoj glas

U Osnovnoj školi Fran Franković svakodnevno objeduje više od 500 učenika. Puno je to gladnih usta i godina u razvoju za naše tri kuharice koje pokušavaju složiti što bolju hranu u uvjetima u kojima kuhaju.
Prvenstveno mjesto za primanje marende je hol škole u kojeg učenici dođu i uzmu te s nogu pojedu obrok, a naši produženci iz produženog boravka, kojih ima oko 120, djeca koja su čitav dan u školi jedu ručak u ne baš previše zgodnoj blagovaoni.
Naša cijela škola treba obnovu a pogotovo kuhinja. Niti u 1000 znakova ne stane što bi sve trebalo obnoviti.
Kada bi kuharice imale konvektomat sigurno bi mogle pripremiti više toplih, kuhanih obroka za sve učenike naše škole, a ne samo produžence. Također želimo da se djeca osjećaju kao kod kuće. Stoga bi bilo lijepo kada bi povremeno dobili i kakav zdravi hamburger ali nam za to treba roštilj ploča.
Često na meniju imamo povrće ali na žalost gubi nutrititivnost i vitamine zbog lošeg skladištenja i zato bi nam trebali novi i moderni frižideri.