Vegeta

OŠ "Drago Gervais" Brešca

Brešca 6, 51213, Jurdani / Matična

Ikona uspješno

Tvoj glas je zabilježen! Vrati se već sutra u isto vrijeme, jer tada ćeš moći ponovno glasati za ovu školu. A već danas, pozovi prijatelje da glasaju i tako osiguraju bolje uvjete ovoj školi i njezinim učenicima.

Slika pribora za jelo
Vilica
90-100%

učenika redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji

Saznaj zašto baš ova škola treba tvoj glas

Pozdravljamo vas iz male, po mnogo čemu posebne škole, smještene u Primorsko-goranskoj županiji, na granici sa Slovenijom. Brojimo 208 učenika, o kojima brine ekipa učitelja i pratećih službi, ukupno 38 ljudi.

Skoro svi u školu dolazimo autobusom. Linije su rijetke, s nastavom počinjemo u 7,30 sati. Rano ustajemo pa uglavnom ništa ne jedemo do marende. Zato jedva čekamo školsku marendu, naš prvi obrok u danu.

Školsku marendu primamo skoro svi, uključeno nas je 193 ili 97 %. Imamo i grupu produženog boravka s 23 učenika razredne nastave koji s nestrpljenjem očekuju ručak.

Vrijedna kuharica sve priprema u malom prostoru kojeg je potrebno renovirati.
Kad bismo primili donaciju, novac bismo utrošili na zamjenu dotrajalih zidnih i podnih pločica. Kupili bismo profesionalni aparat za pranje posuđa, hladnjak i štednjak s pećnicom.

S nadom da će upravo naša kuhinja primiti donaciju koja bi nam mnogo značila šaljemo svima veliki pozdrav iz OŠ „Drago Gervais“ Brešca.